Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

Natjecanja > Hrvatski kup

Priopćenje za medije

Informacije za
navijače uoči finala
SuperSport Hrvatskog
nogometnog kupa

24.05.2022.
Informacije za navijače uoči finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa
foto: Drago Sopta/HNS
 • Facebook
 • Twitter
 • Youtube
 • Instagram
 • Weibo
 • RSS

Hrvatski nogometni savez pripremio je u suradnji s Policijskom upravom Splitsko-dalmatinskom informacije i upute za navijače Rijeke i Hajduka uoči finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa.

Za vrijeme utakmice finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa HNK Rijeka - HNK Hajduk (stadion Poljud, četvrtak, 26. svibnja 2022. u 19:00 sati) bit će na snazi posebna sigurnosna procedura te posebna regulacija prometa na prilazima stadionu.

Stadion Poljud bit će otvoren za navijače Rijeke od 16:00, a za ostale navijače od 16:30 sati.

Zbog uobičajenih i opsežnih mjera sigurnosti koje će se poduzimati s ciljem onemogućavanja unošenja zabranjenih predmeta i sredstava na prostor stadiona pozivamo navijače da dođu na stadion što ranije.

OBAVIJEST ZA GOSTUJUĆE NAVIJAČE

Prihvat u Sjevernoj luci: za navijače koji organizirano dolaze posebnom brodskom linijom koja će pristati u Sjevernoj luci bit će organiziran prihvat prijevoz autobusima do stadiona Poljud. 

Prihvat na području Dugopolja: na izlazu s autoceste A1 - naplatna postaja Dugopolje bit će organiziran prihvat i prijevoz navijača do stadiona Poljud i natrag. Sve organizirane skupine navijača koje će putovati autobusima, bit će upućene izravno na stadion Poljud. Kod naplatne postaje Dugopolje provodit će se posebna regulacija prometa i bit će osiguran parking pod policijskim nadzorom. 

POSEBNA REGULACIJA PROMETA NA PODRUČJU GRADA SPLITA

Na dan utakmice 26. svibnja 2022. godine organizator će, u suradnji s policijom, uspostaviti blokadu prometa, tako da će se od 15:00 sati uspostaviti blokada prometa u ulici Zrinsko-frankopanskoj od raskrižja s ulicom Hrvatske mornarice do ulaza u Loru te u ulici Put Supavla od raskrižja s ulicom Put Brodarice (osim vozila HV, stanara, autobusa javnog gradskog prijevoza i vozila s propusnicom). 

Posjetitelji svoja vozila neće moći parkirati oko stadiona i u široj zoni oko stadiona.

Još jednom upozoravamo vozače da svoja vozila ne ostavljaju na mjestima gdje je zabranjeno zaustavljanje i pakiranje. Prometni redari će, s policijskim službenicima, na dan održavanja javnog okupljanja sankcionirati vozače nepropisno parkiranih vozila posebno u ulicama Zrinsko-frankopanska, Hrvatske mornarice, VII Kaštela i Put Supavla te će vozila, za koja budu postojali uvjeti za premještanje, biti premještena. Ovo se ujedno odnosi i na nepropisno parkirana vozila po sredini kolnika naprijed navedenih cesta.

Savjetujemo posjetitelje i građane da na dan održavanja utakmice ne koriste ulice Put Supavla, VIII. Mediteranskih igara i Put Lore.

S obzirom na to da će se u ulicama Put Supavla, VIII. Mediteranskih igara i Put Lore, privremeno ograničiti kretanje i zadržavanje, upućujemo posjetitelje da za dolazak na stadion koriste druge prilazne pravce, posebno ulicu Hrvatske mornarice. 

Privremeno ograničenje kretanja i zadržavanja u ulici Put Supavla, VIII. Mediteranskih igara i Put Lore trajat će od 15:00 do 19:00 sati i od 21:00 do 23:00 sata.

Ovo napominjemo posebno iz razloga jer u vrijeme privremenog ograničenja kretanja i zadržavanja u navedenim ulicama neće biti moguć prolaz pješaka i policijski službenici će ih preusmjeravati u druge ulice.
 
Savjetujemo svim građanima koji planiraju doći na utakmicu da na vrijeme krenu prema stadionu te da, ako  je moguće, koriste javni prijevoz radi izbjegavanja gužve.

Sve sudionike u prometu molimo za dodatno strpljene i oprez ako dođe do stvaranja većih gužvi i zastoja, posebno ukoliko bude postojala potreba za zatvaranjem određenih dijelova prometnica na području Grada Splita.

FER, KOREKTNO I SPORTSKO NAVIJANJE

Molimo navijače da se pridržavaju odredbi vezanih na Zakon o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakona o javnom redu i miru, osobito vezano na neprimjereno skandiranje, konzumaciju alkohola i uporabu pirotehnike.

Upotreba pirotehnike nije dozvoljena te će se oni koji je budu upotrebljavali procesuirati sukladno Zakonu o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima, a sve s ciljem kako bi susret prošao u primjerenom ozračju vrhunskog sportskog događaja.

Ujedno koristimo priliku da vas upoznamo da će policija sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, vršiti video i foto snimanje uže zone i samog prostora stadiona.

Ovim putem pozivamo sve navijače, posjetitelje i građane za fer, korektno i sportsko navijanje bez rasističkog i diskriminatornog skandiranja prije, za vrijeme i nakon utakmice. Također obavještavamo navijače da se na tribine neće moći unijeti kišobrani, velike torbe i ruksaci, boce, upaljači, kovanice i drugi predmeti pogodni za ozljeđivanje ili izazivanje požara.

 • Novčane kazne za Hajduk i Rijeku

  17.06.2022.

  Novčane kazne za Hajduk i Rijeku 

  Disciplinska komisija Hrvatskog nogometnog saveza donijela je odluke vezane uz ponašanje navijača na finalnoj utakmici SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa između Rijeke i Hajduka na stadionu...

 • Nogometašice Splita uzele i naslov pobjednica Kupa

  06.06.2022.

  Nogometašice Splita uzele i naslov pobjednica Kupa

  Nakon proslave naslova prvakinja Hrvatske, igračice ŽNK Split upotpunile su osvajanje dvostruke krune trijumfom u Kupu. U finalnom ogledu u Županji, ŽNK Split svladao je najvećeg rivala, ekipu ŽNK...

 • Video: Hajduk preokrenuo vodstvo Rijeke i osvojio Kup!

  26.05.2022.

  Video: Hajduk preokrenuo vodstvo Rijeke i osvojio Kup!

  Rivali iz Jadranskog derbija, Rijeka i Hajduk, odlučivali su o ovogodišnjem vlasniku Rabuzinovog sunca, a trofej je naposljetku pripao Splićanima. Momčad Hajduka osvajač je SuperSport Hrvatskog...

 • Livaja: “Naši su navijači odavno zaslužili trofej”

  25.05.2022.

  Livaja: “Naši su navijači odavno zaslužili trofej”

  Na posljednjoj konferenciji za medije HNK-a Hajduk uoči finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa pred novinare su izašli trener Valdas Dambrauskas i  Marko Livaja.   “Igramo doma, imamo mogućnost...

Učitaj više

Sljedeća utakmica

Hrvatska - Danska

22.09.2022.