Nastavak ulaganja

U Požegi svečano otvoren novi teren s umjetnom travom

06.02.2023.

U Požegi svečano otvoren novi teren s umjetnom travom
Foto: Drago Sopta/HNS

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić otvorio je u Požegi novi teren s umjetnom travom Nogometnog kluba Slavonija.

 

Prvi čovjek krovne organizacije hrvatskog nogometa predvodio je delegaciju HNS-a, koju su činili i dopredsjednik Mario Smodlaka, članovi Izvršnog odbora Nenad Horvatić, ujedno i predsjednik komisije za infrastrukturu, Drago Lucić, ujedno i predsjednik Nogometnog saveza Požeško-slavonske županije, odnosno Darko Raić Sudar, izvršni direktor Tomislav Svetina, voditelj odjela natjecanja Neven Šprajcer, voditeljica infrastrukture Andrea Dokuš, voditelj marketinga Ante Cicvarić, odnosno predsjednikovi savjetnici Zorislav Srebrić i Stjepan Merkaš. 

Svečanom otvaranju prisustvovali su i predsjednik Nogometnog kluba Slavonija i dopredsjednik Nogometnog saveza požeško-slavonske županije, Tomislav Čabraja, gradonačelnik Požege Željko Glavić i zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha.

“Drago mi je da u Požegi otvaramo dvadesetprvi teren s umjetnom travom u izvedbi Hrvatskog nogometnog saveza, drugi na području Požeško-slavonske županije poslije Pakraca. Posebno mi je drago zbog ove dječice koja je došla na otvaranje i zbog koje i ulažemo u ovakve terene. Hrvatski nogometni savez participirao je s umjetnom travom u iznosu od 2.200.000 kuna, naš je cilj ulaganje i poticanje čelnika lokalnih samouprava da također ulažu u infrastrukturu, a ovo je najbolji primjer kvalitetne suradnje. Radujem se daljnjim ulaganjima u umjetnu travu širom Hrvatske, ovakvi tereni su glavni temelj uspjeha naših reprezentacija i to svih uzrasta, jer su svi naši veliki igrači stasali u malim sredinama, poput ove. Uostalom, vidjeli ste na primjeru našeg sjajnog uspjeha u Kataru da jedinstvo u državi može donijeti samo nogomet, samo sport. To je ono što nam je potrebno”, rekao je prvi čovjek hrvatskog nogometa", Marijan Kustić.

Foto: Drago Sopta/HNS

“Drago mi je da je projekt završen, riječ je o jednoj od kapitalnih investicija. Radujem se ovom i svim budućim projektima, vjerujem da će uspjeti. Hvala svima”, rekao je Tomislav Čabraja.

“U proteklih petnaestak godina Hrvatski nogometni savez je na području naše županije investirao u četiri manja terena s umjetnom travom, ali danas je otvoren teren s pravim nogometnim dimenzijama. Hvala gradonačelniku Požege, gospodinu Željku Glaviću, koji je s HNS-om prihvatio prijedlog ući u realizaciju ovog hvale vrijednog kapitalnog projekta, zbog kojeg će naša djeca imati priliku raditi u svim vremenskim uvjetima tijekom svih godišnjih doba i zbog kojeg će koristi imati, ne samo nogomet u našoj županiji, već i nogomet u cijelosti. Hvala predsjedniku HNS-a, Marijanu Kustiću i članovima Izvršnog odbora koji pomažu nogometu na području naše županije, ne samo kroz ove kapitalne investicije, već i na raznorazne druge načine”, rekao je Drago Lucić.

Foto: Drago Sopta/HNS

“Nogomet nas je puno puta razveselio i učinio ponosnima, vjerujem da će i ovaj teren iznjedriti nove nogometaše koji će nas činiti ponosnima. Nadam se da ćemo se radovati na stadionu Slavonije i proživljavati puno lijepih trenutaka jer je ovo uistinu hvale vrijedan projekt”, rekao je Ferdinand Troha.

“Najprije čestitam predsjedniku Marijanu Kustiću i njegovim suradnicima na izvanrednim rezultatima hrvatske reprezentacije u Kataru, to je poticaj koji na ovakve stadione dovodi puno mladih koji ovdje provode vrijeme, što nam je puno draže, nego da ga provode negdje drugdje. Prije dvije godine tuča je pomogla da se odlučimo krenuti u projekt kompletne rekonstrukcije ovog nogometnog centra. Zahvaljujući Hrvatskom nogometnom savezu, krenuli smo od ovog pomoćnog terena koji uistinu izgleda prekrasno. S naše strane ćemo se truditi napraviti tribinu i glavni stadion da mladi ljudi koji vole nogomet imaju adekvatne uvjete. To je ono što obećavam”, istaknuo je Željko Glavić.

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri