Redovna sjednica Skupštine

HNS ostvario najbolji financijski rezultat u povijesti

03.04.2023.

HNS ostvario najbolji financijski rezultat u povijesti
Foto: Drago Sopta/HNS

U zagrebačkom hotelu Westin održana je redovna sjednica Skupštine Hrvatskog nogometnog saveza, kojom je rukovodio predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Predsjednik Kustić obratio se skupštinarima prigodnim govorom:

“Vjerujem da ćemo i u narednom razdoblju i dalje pokazivati da smo najuspješniji i najbolji sportski savez u Hrvatskoj. Uvijek ponavljam da sve kreće iz najmanjih sredina, koje ne smijemo i nikad nećemo zaboraviti, te ćemo i dalje činiti sve da se infrastruktura digne na još višu razinu. Raduje me novi Zakon o sportu koji će omogućiti veća ulaganja države u stadionsku infrastrukturu, što smatramo vrlo važnim. Kada tome pridodamo spomenutu izgradnju nacionalnog kampa, vjerujem da nas čeka iskorak po pitanju infrastrukture“, rekao je između ostalog Kustić.

Cijeli govor predsjednika HNS-a, Marijana Kustića, možete pročitati ovdje.

Predsjednik verifikacijske komisije, Vladimir Čohar, podnio je izvještaj u kojem je ustanovljeno da su na sjednici prisutna 62 zastupnika, uz 13 odsutnih.

Foto: Drago Sopta/HNS

Skupštinari su potom usvojili izvješće verifikacijske komisije, predloženi dnevni red te zapisnik s prošle sjednice.

Članovi Skupštine usvojili su završni račun za 2022. godinu, koji je pripremila voditeljica odjela financija i računovodstva, Ružica Bajrić. Hrvatski nogometni savez je u 2022. godini ostvario rekordne prihode u iznosu od 507.688.457,86 kuna, rashode u iznosu od 409.057.780,74 kune, te je ostvario rekordnu dobit, odnosno višak prihoda nad rashodima, u iznosu od 98.630.677,12 kuna.

Foto: Drago Sopta/HNS

“Prije četiri godine sam prilikom izlaganja završnog računa za 2018. godinu rekla da je to bila najuspješnija financijska godina i da je ostvaren budžet više nego dvostruko veći u usporedbi s bilo kojom prethodnom godinom. Veliko mi je zadovoljstvo izvijestiti vas da smo u 2022. godini nadmašili čak i tu sjajnu 2018. godinu, odnosno da je Hrvatski nogometni savez ostvario najbolji financijski rezultat u svojoj povijesti. Ostvareni višak prihoda prenijeli smo u saldo fonda i ta sredstva koristit ćemo u godinama kad nema završnih natjecanja i kad ostvarujemo manjak prihoda u odnosu na rashode, odnosno za strateške ciljeve saveza. Kao i do sad u okviru naših mogućnosti, pomagat ćemo klubovima i županijskim savezima kroz financijske donacije odnosno ulaganjem u infrastrukturu, turnire i opremu”, rekla je Ružica Bajrić.

Sjednicu Skupštine svojim su prisustvom uveličali predstavnici Fife i Uefe, Lorenzo Cavallari i Luca Nicola, glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora, Siniša Krajač, kao i počasni predsjednici HNS-a, Branko Mikša i Mladen Vedriš, čije govore možete pročitati ovdje.

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri