Uspješni Dinamo, Rijeka, Hajduk i Split

Hrvatski predstavnici prošli europske prepreke

24.07.2014.

Hrvatski predstavnici prošli europske prepreke

Dinamo je prošao u treće pretkolo Lige prvaka, a Hajduk, Rijeka i Split izborili su treće pretkolo Europske lige.

S dvije pobjede 2:0 protiv litavskog prvaka Žalgirisa iz Vilniusa, hrvatski prvak Dinamo prošao je drugo pretkolo Lige prvaka te će se u narednom kolu boriti protiv danskog prvaka Aalborga.

Za Zagrepčane su u prvoj utakmici na Maksimiru pogodili Soudani i Antolić, dok su u uzvratu precizni bili ponovno Soudani te Šimunić.

Nogometaši Splita preokrenuli su rezultat u prvoj utakmici drugog pretkola Europske lige protiv Hapoela Beer Sheve te pobijedili 2:1 zahvaljujući Dujmoviću i Biliću. U uzvratu, odigranom na Cipru, sačuvali su 0:0 te će igrati protiv Černomoreca iz Odese.

Hajduk je u prvoj utakmici pobijedio Dundalk 2:0, golovima Caktaša i Vlašića, a prolaz je potvrdio na Poljudu, unatoč porazu 1:2. Jedini strijelac za Hajduk bio je Kouassi, a Splićane čeka kazahstanski Šahter.

Nastavak natjecanja osigurala je i Rijeka, koja je na Kantridi prvo svladala Ferencvaros 1:0 pogotkom Krstanovića iz kaznenog udarca. U Mađarskoj je hrvatski predstavnik slavio 2:1, uz još jedan pogodak Krstanovića s bijele točke te Samardžića, pa će Rijeka snage odmjeriti s Vikingurom s Farskih Otoka.

Liga prvaka, drugo pretkolo:
Dinamo Zagreb - Žalgiris Vilnius 2:0, 2:0

Europska liga, drugo pretkolo:
Split - Hapoel Beer Sheva 2:1, 0:0
Dundalk - Hajduk 0:2, 2:1
Rijeka - Ferencvaros 1:0, 2:1

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri