Kamp nacionalnih manjina

"Poštovanje prema svima, bez obzira na vjeru i rasu"

27.08.2015.

"Poštovanje prema svima, bez obzira na vjeru i rasu"
Foto: Arhiva HNS

U srijedu je u Poreču otvoren četvrti nogometni kamp nacionalnih manjina uz podršku Hrvatskog nogometnog saveza.

Nakon Daruvara, Vukovara i Slavonskog Broda, Poreč je s ponosom prihvatio ulogu domaćina četvrtog nogometnog kampa nacionalnih manjina. U organizaciji Hrvatskog nogometnog saveza i grada Poreča, na nogometnom igralištu SRC Veli Jože djeca će tri dana vježbati pod motom "ujedinjeni loptom protiv nasilja, rasizma i diskriminacije".

Cilj ovih kampova je integracija sporta i međusobne tolerancije između djece različitih nacionalnosti, kako kroz nogomet tako i kroz prigodne radionice.

Jedan od organizatora kampa, Toti Dedić, zahvalio se gradu Poreču i Istarskoj županiji na pomoći u organizaciji kampa:

"Poreč je oduvijek bio grad koji respektira pripadnike svih vjera i nacija i ne iznenađuje da smo ovdje naišli na potporu za održavanje kampa. Zahvaljujući Hrvatskom nogometnom savezu imamo priliku diljem zemlje kroz sport povezivati djecu i pokazati da hrvatski sport uistinu podržava nacionalne manjine. Ovakvi kampovi podsjećaju nas i uče da moramo imati poštovanje prema svim ljudima, neovisno o nacionalnosti, rasi ili vjeroispovijesti."

Dedić živi za ovaj projekt koji svakim novim kampom dobiva na značaju:

"Moj život su lopta, nogomet i druženje. Živim za jednakost i ravnopravnost, i zato sam zahvalan Hrvatskom nogometnom savezu što podržava ovakve aktivnosti koje puno doprinose razvoju tolerancije i razumijevanja. Nakon Poreča ćemo napraviti analizu do sada održana četiri kampa i vidjeti što i kako možemo poboljšati u budućnosti. Mislim da ova poruka koju šaljemo, ujedinjeni loptom protiv nasilja, rasizma i diskriminacije, dovoljno govori o našim ciljevima i željama."

Na otvorenju je zamjenica župana Giuseppina Rajko pozdravila ovu inicijativu koja stvara nova prijateljstva, a uz nju su na otvorenju kampa sudjelovali i zamjenica gradonačelnika Poreča Nadia Štifanić Dobrilović te predsjednik NK Jadran Ronald Žužić. Upravo je porečki nogometni klub ustupio svoje prostorije i teren za održavanje ovog kampa koji će biti okončan u petak dodjelom prigodnih nagrada i priznanja.

Foto: Arhiva HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri