Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

HNS

Natječaj za
prijedlog grba
Hrvatskog nogometnog
saveza

05.10.2018.
Natječaj za prijedlog grba Hrvatskog nogometnog saveza
 • Facebook
 • Twitter
 • Youtube
 • Instagram
 • Weibo
 • RSS

Natječaj raspisuje Hrvatski nogometni savez sa svrhom promjene grba Hrvatskog nogometnog saveza, a provodi ga Komisija za izdavačku djelatnost HNS-a.

Hrvatski nogometni savez krovna je nogometna organizacija u Hrvatskoj, koja kroz svoje djelovanje okuplja ženske i muške hrvatske reprezentacije svih uzrasta, futsalske reprezentacije i grassroots aktivnosti te druge vrste nogometne djelatnosti na svim razinama.

Sadašnji grb Hrvatskog nogometa osmislio je akademski kipar Marijan Zaradić 1972. godine te navedeni grb od tada kontinuirano predstavlja HNS, uz minimalne promjene 1990. i 2013. godine.

Prepoznatljivi grb krasio je dresove brončane generacije 1998. godine i srebrnih Vatrenih na Svjetskom prvenstvu 2018. godine, kao i dresove svih reprezentacija mlađih uzrasta i drugih reprezentacija HNS-a. Nakon osvojene srebrne medalje u Rusiji, Hrvatski nogometni savez otvara novo poglavlje, a koje pritom želi obilježiti i novim, modernim rješenjem izgleda grba Saveza.

Opći uvjeti za sudjelovanje u natječaju
Natječaj je otvoren od dana objavljivanja na službenoj stranici Hrvatskog nogometnog saveza (hns-cff.hr), 5. listopada.
Natječajne radove mogu poslati dizajneri (profesionalni dizajneri, studenti dizajna) te akademski umjetnici (diplomirani akademski umjetnici te studenti pri ALU i APU).  Radovi koji ne zadovoljavaju ovaj uvjet bit će isključeni iz natječaja.
Natjecatelji mogu poslati do tri natječajna rada u svoje ime.
Natjecatelji trebaju poslati svoje natječajne radove elektronskim putem na e-mail adresu natjecaj@hns-cff.hr. Natječajni radovi koje Hrvatski nogometni savez zaprimi nakon roka za slanje radova neće biti uvaženi.
Organizacijski tim natječaja proslijedit će radove ocjenjivačima bez podataka o autoru. 

Sadržaj natječajnog rada i potrebna dokumentacija
Prijava svakog natjecatelja mora sadržavati sljedeće stavke:
1)   vizualni prijedlog grba
2)   ispunjenu prijavnicu
3)   ispunjenu Izjavu autora

Vizualni prijedlog grba mora sadržavati nacionalna obilježja (po izboru autora) te akronim (HNS) ili naziv "Hrvatski nogometni savez".
Uz vizualni prijedlog obavezno je poslati pisani opis grba (uključen u prijavnici).
Uz prijavnicu za natječaj i natječajni rad, natjecatelji trebaju dostaviti dokaz o ispunjenju općih uvjeta za sudjelovanje na natječaju te ispunjenu i potpisanu Izjavu autora, koja je dostupna uz natječaj.
Natječajni radovi koji ne sadrže potpunu dokumentaciju neće biti uključeni u izbor.
U sklopu natječajnog rada natjecatelji su slobodni poslati i do tri primjera primjene grba (npr. na hrvatskom dresu, na ulaznicama, na naslovnici internetske stranice HNS-a), no takvi primjeri nisu obavezan dio prijave.

Postavljanje pitanja
Natjecatelji mogu postaviti pitanja vezana uz natječaj do 22. listopada 2018. godine. Pitanja mogu biti postavljena putem elektroničke pošte na adresu natjecaj@hns-cff.hr, s predmetom Natječaj: GRB HRVATSKOG NOGOMETNOG SAVEZA.
Odgovore na sva postavljena pitanja Hrvatski nogometni savez objavit će na stranici hns-cff.hr, bez imena postavljača pitanja.

Nagrade
Nagradni fond sastoji se od 60.000 HRK (bruto), raspodijeljenih na sljedeće nagrade:
1. nagrada: 35.000 HRK
2. nagrada: 15.000 HRK
3. nagrada: 10.000 HRK

Hrvatski nogometni savez obavezuje se objaviti imena svih nagrađenih autora.
Hrvatski nogometni savez zadržava pravo za dodjelu manje od tri nagrade ili za nedodjeljivanje nagrada u slučaju da niti jedan natječajni rad ne bude prihvaćen od strane Hrvatskog nogometnog saveza na Skupštini ili ranije u postupku.
Prva nagrada predstavlja otkup prava na ekskluzivno korištenje djela. Autor izabranog rješenja surađivat će s Hrvatskim nogometnim savezom na razradi rješenja, a uvjeti daljnje suradnje bit će naknadno ugovoreni.

Rokovi
5. listopada – javna objava natječaja
22. listopada – rok za postavljanje pitanja
5. studenog, 12:00 – rok za dostavu natječajnih radova
19. studenog, 12:00 – rok za izbor finalista od strane Ocjenjivačke komisije
Studeni – izbor tri nagrađena rješenja od strane Izvršnog odbora
Prosinac – potvrda rješenja na Skupštini Hrvatskog nogometnog saveza te objava nagrađenih radova

Proces odabira rješenja
Ocjenjivačku komisiju čine članovi Komisije za izdavačku djelatnost, koji će obaviti predizbor rješenja (pet do deset finalista) te ih predstaviti Izvršnom odboru Hrvatskog nogometnog saveza. Izvršni odbor odabrat će rješenja koja će biti nagrađena. Radovi će
Ocjenjivačkoj komisiji te Izvršnom odboru biti predstavljeni bez informacija o autoru.
Odabrano rješenje mora potvrditi Skupština Hrvatskog nogometnog saveza. 

Objava rezultata
Imena finalista i njihovi radovi bit će objavljeni na službenim stranicama HNS-a najkasnije sedam dana nakon što je pobjednički rad potvrđen na Skupštini.

 

(Odgovore na zaprimljena pitanja o natječaju možete pronaći OVDJE.)

 • Preminuo mladi igrač Otoka Dejan Oršuš

  12.04.2021.

  Preminuo mladi igrač Otoka Dejan Oršuš

  Mladi prvotimac Nogometnog kluba Otok, 24-godišnji Dejan Oršuš, preminuo je od posljedica srčanog udara u čakovečkoj bolnici, nakon što mu je pozlilo tijekom prvenstvene utakmice Druge županijske...

 • Osam gradova domaćina Eura potvrdilo kapacitet stadiona

  09.04.2021.

  Osam gradova domaćina Eura potvrdilo kapacitet stadiona

  Europska nogometna federacija Uefa najavljuje povratak gledatelja na skorašnjem Europskom prvenstvu, uzimajući u obzir činjenicu da je u ovom trenutku osam gradova domaćina potvrdilo kapacitete...

 • Nogometnim turnirom obilježen Svjetski dan Roma

  08.04.2021.

  Nogometnim turnirom obilježen Svjetski dan Roma  

  Hrvatski sportski novinari osvojili su malonogometni turnir u povodu 50. obljetnice Svjetskog dana Roma, pobijedivši u polufinalu Rome Međimurja 11:1, a u finalu Rome iz Slavonskog Broda 3:2. Treće...

 • U 74. godini preminuo Drago Tkalec

  07.04.2021.

  U 74. godini preminuo Drago Tkalec

  U Zagrebu je u 74. godini preminuo Drago Tkalec, legendarni prvotimac Zagreba iz njegovih slavnih dana, odnosno dugogodišnji igrač i trener Trešnjevke. Tkalec je rođen je 26. veljače 1948. godine u...

Učitaj više

Sljedeća utakmica

Hrvatska - Armenija

01.06.2021.