Završetak uspješne 2021. godine

Video: Održana redovna Skupština Hrvatskog nogometnog saveza

22.12.2021.

Video: Održana redovna Skupština Hrvatskog nogometnog saveza
Foto: Drago Sopta/HNS

U zagrebačkom hotelu Westin održana je redovna sjednica Skupštine Hrvatskog nogometnog saveza, kojom je rukovodio predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

 

Predsjednik Kustić obratio se skupštinarima prigodnim govorom:

“Dragi članovi Skupštine, dragi prijatelji, iza nas je sjajna nogometna godina. Možemo biti ponosni na sve rezultate koje su naše reprezentacije ostvarile u proteklom razdoblju. Vjerujem da je prijedlog programa rada i financijskog plana, za koji ćemo uskoro glasati, kvalitetno osmišljen i da će dobro pratiti sve što Savez želi, može i treba ostvariti iduće godine. Od srca zahvaljujem svim djelatnicima HNS-a, vama skupštinarima i članovima Izvršnog odbora, županijskim savezima, klubovima, trenerima, igračima, sucima i nogometnim djelatnicima na doprinosu uspjesima hrvatskog nogometa koji nadilaze realne okvire naše zemlje. Želim nam svima sretnu, uspješnu i, prije svega, zdravu 2022. godinu!”, rekao je između ostalog Kustić.

Foto: Drago Sopta/HNS

Cijeli govor predsjednika HNS-a, Marijana Kustića, možete pročitati ovdje.

Predsjednik verifikacijske komisije, Željko Biondić, podnio je izvještaj u kojem je ustanovljeno da su na sjednici prisutna 72 zastupnika, uz sedam odsutnih.

Skupštinari su potom usvojili izvješće verifikacijske komisije, predloženi dnevni red te zapisnik s prošle sjednice.

Članovi Skupštine usvojili su izvješće o prijedlogu programa rada za 2022. godinu te prijedlog financijskog plana, koji je predstavila voditeljica odjela financija i računovodstva, Ružica Bajrić. Planirani su prihodi od 296.000.000,00 kn te rashodi u iznosu od 286.000.000,00 kn, odnosno višak prihoda nad rashodima u iznosu od 10.000.000,00 kn.

Foto: Drago Sopta/HNS

Skupštinarima se obratio i Ivan Matana, član Uprave HNK-a Hajduk, čijeg predstavnika nije bilo na Skupštini od 29. srpnja zbog gostujuće europske utakmice. Matana je iskoristio priliku čestitati novom predsjedniku HNS-a, Marijanu Kustiću, i poželjeti hrvatskom nogometu puno uspjeha u nadolazećoj godini.

Ivančica Sudac, voditeljica odjela za licenciranje i međunarodne poslove Hrvatskog nogometnog saveza, dobila je priznanje za trideset godina rada u hrvatskom nogometu.

Skupštinari su jednoglasno prihvatili prijedlog Izvršnog odbora da se Miroslavu “Ćiri” Blaževiću dodijeli titula počasnog izbornika hrvatske nogometne reprezentacije.

Foto: Drago Sopta/HNS

Sjednicu Skupštine svojim su prisustvom uveličali državni tajnik Ministarstva turizma i sporta, Tomislav Družak, predstavnik Uefe, Jozef Kliment, glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora, Siniša Krajač, počasni predsjednik HNS-a, Mladen Vedriš, te izbornik Vatrenih, Zlatko Dalić.

Foto: Drago Sopta/HNS

Foto: Drago Sopta/HNS

Foto: Drago Sopta/HNS

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri